Svet
33 ogledov

Prva slika heroja pilota

Pojavila se je prva fotografija Patricka Sondheimerja, pilota, ki je skušal preprečiti kopilotu Andreasu Lubitzu, da bi strmoglavil letalo in v smrt pognal 150 ljudi. Različni odzivi, ker so njegovo fotografijo postavili ob bok Lubitzevi.
 

A memorial display at Germanwings base in Cologne. Hero captain Patrick Sondheimer (far left)

Posted by Tribute to Captain Patrick Sondheimer on 6. april 2015

 

Prvič po strmoglavljenju letala družbe Germanwings, v katerem je umrlo 150 ljudi, se je na spletu pojavila fotografija pilota, ki je tragično nesrečo skušal preprečiti.

Patrick Sondheimer, 36-letni oče dveh otrok, si je do zadnjega trenutka prizadeval preprečiti očitno namero kopilota, da letalo požene v steno francoskih Alp. Kot je znano, je pilot skušal razbiti zaklenjena vrata pilotske kabine, na posnetkih črne skrinjice se sliši njegovo kričanje: "Odpri prekleta vrata," in to le nekaj trenutkov pred strmoglavljenjem.

Na komemoraciji, ki so jo v spomin na svoje mrtve kolege pripravili v družbi Germanwigns, so fotografijo pilota postavili na prvo mesto z leve strani, takoj zatem pa fotografijo kopilota Andreasa Lubitza, kar je sprožilo številne kritične odzive, pišejo nemški mediji.

Sanjal o tem, da bo pilot

Med žalno slovesnostjo na sedežu družbe Germanwings je med drugim govorila mama pilota: "Umrl je kot junak. Ne glede na vse pa ga več ni, zaradi česar smo zlomljeni. Iz naših življenj je izginila njegova luč. Preveč sem prizadeta, da bi povedala kaj več," je v solzah rekla pilotova mama.

Njegova babica je medtem za medijem povedala, da je njen vnuk že od majhnih nog sanjal le o tem, da postane pilot, njegovi prijatelji pa so ga opisovali kot poosebljenje sreče.

Piloti brez uniform

Nemški mediji še navajajo, da bo skupna skupna komemoracija za vse žrtve letalske nesreče konec prihodnjega tedna v katedrali v Kölnu; žalne slovesnosti se bosta med drugim udeležila tudi nemška kanclerka Angela Merkel in nemški predsednik Joachim Gauck.

Lufthansa je sprejela predlog različnih psihologov, da piloti na slovesnost ne pridejo oblečeni v uniforme, saj bi to svojcem in prijateljem žrtev povzročilo še dodaten stres. Na komemoracijo je sicer Merklova povabila tudi predstavnike vseh tistih držav, iz katerih so bile žrtve tragičnega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.