Svet
960 ogledov

Prva vojaška akcija Bidna, 17 žrtev

Joe Biden Profimedia
V prvi vojaški akciji nove ameriške administracije umrlo 17 ljudi.

Ameriški predsednik Joe Biden je izdal ukaz za zračne napade na tarče na vhodu Sirije kot odgovor na tri raketne napade na ameriške sile v Iraku v zadnjih dveh tednih. Američani so uničili objekt povezan z dvema šiitskima milicama v Siriji, ki uživata podporo Irana. 

Gre za prvi vojaški ukrep Bidna, odkar je 20. januarja prevzel položaj predsednika ZDA. Cilj napadov sicer ni bil neposredno povezan z raketnimi napadi na ameriške sile v Iraku. Ameriška televizija CNN je poročala, da so bili napadi namenjeni uničenju zmogljivosti za bodoče raketne napade na ameriške sile v regiji. Po poročanju CNN naj bi bili napadeni objekti namenjeni tihotapljenju orožja za šiitske milice.

Tiskovni predstavnik Pentagona John Kirby je dejal, da so bili napadi izvedeni po naročilu predsednika Bidna v dogovoru z zavezniki, ne le v odgovor na zadnje napade na ameriške in koalicijske sile, ampak tudi zato, da se soočijo s prihodnjimi grožnjami tem silam.

Joe Biden Pismo Bidna Svet Vučić zavrnil "novo ameriško politiko"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • si_rob 19:09 26.februar 2021.

    Sploh ni važno kdo je v Ameriki na oblasti. So isti. Naj bodo demokrati ali republikanci. Je pa res, da so tile(demokrati) bolj hitri na pištoli. Zato je Obama dobil Nobelovo nagrado za mir. IDIOTI !!!!

  • jastreb13 17:40 26.februar 2021.

    Krvi željni levičarji so končno prišli na svoje. Trumpa so zmerjali in napadali iz vseh koncev, zdaj so pa pokazali kakšna golazen so, to je za njih demokracija. Kdo ni z nami je proti nam in ga je treba ubit...

  • .antihojsar 16:48 26.februar 2021.

    Najprej pokradel glasove, zdaj bo pa še moril. Vse že v naprej napovedano. Komunjare, hitro ploskat.