Svet
3 ogledov

Prva žrtev "bibličnih" poplav

1/13
Žurnal24 main
Ženska, ki jo je voda z avtomobilom odnesla z mosta, je prva žrtev poplav "bibličnih razsežnosti" v Avstraliji.
Več fotografij s prizadetega območja si lahko pogledate v GALERIJI.

Več kot 20 avstralskih mest je odrezanih od sveta zaradi hudih poplav, ki so jih mediji označili za "bibliske", saj so prizadele več kot 200 tisoč ljudi na območju, večjem kot je Francija ali Nemčija. Ponekod reke sicer že upadajo, a v mestu Rockhampton z več kot 77 tisoč prebivalci se šele pripravljajo na najhujše.

Dva še pogrešajo
Ženska, ki je umrla, je poskušala z osebnim avtomobilom prečkati reko Leichhardt, skupaj s še enim vozilom, a je voda odnesla oba. Policija je iz avtomobilov rešila osem ljudi, ni jim pa uspelo rešiti 41-letne voznice, ki so jo v vodi našli šele po nesreči. Reševalci poleg tega iščejo še moškega, čigar ribiški čoln je odnesla voda in plavalca, ki je izginil v reki Fitzroy.

Rockhampton najhujše še čaka
Na področjih, kjer vode upadajo, vključno z mesti, kot sta Emerald in Bundaberg, poteka sanacija razmer. Mesti Theodore in Condamine sta skoraj v celoti izpraznjeni, prebivalci se pripravljajo, da se bodo vrnili na svoje domove. Še naprej pa voda narašča v Rockhamptonu, od koder se prebivalci izseljujejo. Župan mesta Brad Carter je opozoril, da bi lahko poplave prizadele 40 odstotkov mesta. Za komercialne lete so zaprli letališče v mestu, zaprte so ceste, ki vodijo v mesto iz juga in zahoda. Da bi zagotovili prebivalcem osnovno oskrbo, ponekod uporabljajo helikopterje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.