Svet
14 ogledov

Prva žrtev protestov

Protest v Atenah
1/6
Reuters
Današnje divjanje protestnikov v Atenah je zahtevalo smrtno žrtev. Protestniki so se spopadli z izgredniki, policija je vse skupaj poskušala razgnati s solzivcem.

Več deset tisoč protestnikov na atenskem trgu Sintagma, ki nasprotujejo varčevalnim ukrepom, je napadlo okoli 500 mladih zamaskiranih izgrednikov, ki so med ljudmi sprožili paniko in se zapletli v spopade s protestniki. Na udeležence protestov, člane komunističnih sindikalnih združenj, ki so skrbeli za varnost, in policijo naj bi metali kamenje, zažigalne naprave in steklenice.

Policija je poskušala razjarjeno množico razgnati s solzivcem. Več tisoč ljudi je v paniki zbežalo s trga. Pri tem naj bi po navedbah grških oblasti umrl en človek, ki mu je odpovedalo srce.

V grškem parlamentu pa so zvečer sprejeli nov paket varčevalnih ukrepov, ki predvidevajo nova povišanja davkov in sveže reze v pokojnine in plače. Vnovično zategovanje pasu je namreč pogoj za novih osem milijard evrov pomoči sklada Evropske komisije, Evropske centralne banke in Mednarodnega denarnega sklada.

Komentarjev 1
  • privat 19:44 03.november 2011.

    vse razbite...ni smisla pustiti vse bogatašem!!!