Svet
9 ogledov

Prvi je New York

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
New York in London sta po gospodarskem razvoju in kvaliteti življenja prva na lestvici svetovnih mest.

Raziskava svetovalne hiše A.T. Kearney z naslovom "Indeks vodilnih svetovnih mest 2010" je pokazala, da New York in London še naprej vodita na lestvici mest, ki dominirajo po gospodarskem razvoju in kvaliteti življenja. Sledijo jim Tokio, Pariz, Hong Kong, Chicago, Los Angeles, Singapur, Sydney in Seul.

New York je osvojil prvo mesto na lestvici kot center gospodarstva in komunikacije. London, ki je na lestvici drugi, nosi naziv mesta z največjim človeškim potencialom in najbolj bogatim kulturnim življenjem. Mesto z največ mednarodnimi organizacijami, ambasadami in mednarodnimi konferencami je Washington. V primerjavi z letom 2008 je edino novo ime med desetimi svetovnimi mesti Sydney.

Letošnji rezultati glede na izsledke raziskave prikazujejo, da so svetovna mesta vse bolj globalna. Proces globalizacije, ki ga simbolizira gibanje denarja, dobrin in ljudi, idej in poslov ter hitrost komunikacije, ki se kaže v številu transakcij, gibanju ljudi in kapitala, postaja vse izrazitejši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.