Svet
29 ogledov

Prvi obisk Bele hiše s Trumpom v njej se je končal s kričanjem

Donald Trump, obisk Bele hiše EPA
Obiskovalci so bili pretežno šolarji in - čeprav to ni bilo na programu - se je pred njimi na kratko pojavil novi ameriški predsednik.

V torek je bila prvič po opravljeni inavguraciji novega ameriškega predsednika v Beli hiši organiziran javni obisk stavbe. Šlo je za neobičajno dolg premor, Trumpovi predhodniki so dneve odprtih vrat stavbe pripravili že nekaj dni po inavguraciji, piše CNN.

Medtem ko je skupina otrok hodila po hodnikih in prostorih Bele hiše se je v nekem trenutku pred njimi pojavil novi ameriški predsednik Donald Trump. Otroci so kričali od navdušenja, Trump pa je enega od dečkov poklical k sebi in se fotografiral z njim.

Donald Trump, obisk Bele hiše | Avtor: EPA EPA


"Prizadevno delajte in se učite. Vsi. Potrudite se," je otrokom sporočil Trump, medtem ko je stal pred portretom nekdanje prve dame Hillary Clinton. Naredil je več grimas, se smejal in vidno užival med obiskom otrok, ki so ob tem kričali od navdušenja.

Prva tožba zoper Trumpa

Nekaj ur po obisku je bil ameriški predsednik Donald Trump obveščen o tožbi zoper njega, ki so ga vložili Havaji. Gre za tožbo proti ameriškemu predsedniku zaradi nove prepovedi vstopa v ZDA za državljane nekaterih muslimanskih držav.

V sporočilu za javnost je havajski generalni tožilec Doug Chin novi izvršni ukaz ameriškega predsednika označil za "nič več kot prepoved za muslimane 2.0". "Pod pretvezo nacionalne varnosti je še vedno uperjen proti migrantom in beguncem, pušča pa odprta vrata za še več omejitev," je še dejal. Na ameriškem pravosodnem ministrstvu so zavrnili odziv na tožbo Havajev, poroča STA.

Trump je v ponedeljek podpisal nov izvršni ukaz, potem ko je sodišče v San Franciscu zaustavilo njegov prvi izvršni ukaz. Novi izvršni ukaz naj bi začel veljati 16. marca. Novi izvršni ukaz se nanaša na državljane Jemna, Irana, Libije, Sirije, Somalije in Sudana.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.