Svet
31 ogledov

Prvi posnetki mesta nesreče ruskega letala

Nesreča ruskega letala, Sinajski polotok EPA
Russia Today je objavila prve posnetke območja strmoglavljenega letala, v katerem je bilo 217 potnikov in 7 članov posadke. Letalo je maja prejelo certifikat, da je tehnično brezhibno. Rusko potniško letalo ni strmoglavilo zaradi “zunanjega vpliva”, trdi vir blizu skupine, ki je analizirala vsebino črne skrinjice, poroča agencija Reuters.

Preliminarno preiskavo vsebine črnih skrinjic Airbusa A321 vodijo egiptovski preiskovalci v sodelovanju z ruskimi in francoskimi strokovnjaki. Za zdaj dokazov o terorističnem dejanju (še) ni. 

Strokovnjaki ruskega pristojnega ministrstva še naprej preiskujejo območje strmoglavljenja letala; iščejo predvsem morebitne dokaze, ki bi lahko jasno odgovorili na vprašanje, ali je moč govoriti o terorističnem dejanju.

Tega uradna Moskva sicer, kot smo že poročali, ne izključuje. Uslužbenci ruske Agencije zaletalstvo trdijo, da e letalo razpadlo že tekom leta. Danes je tudi uradno ruska družba Kogalymavja, v katere lasti je strmoglavljeno letalo, za tragedijo okrivila “zunanje dejavnike”.

“Letalo je bilo v odličnem stanju. Tehnične okvare ali napako osebja odločno zavračamo,” je danes za ruske medije povedal direktor omenjene družbe in poudaril, da ne obstaja nobena kombinacija tehničnih okvar, ki bi lahko letalo na ta način uničila že v zraku.

Letalo je maja prejelo certifikat izpravnosti

Rusko letalo, ki je v soboto strmoglavilo nad Sinajskim polotokom v Egiptu je maja prejelo certifikat o izpravnosti; podelili so mu ga na Irskem, kjer je bilo letalo tudi registrirano.

“Irska letalska uprava je opravila redni letni pregled letala zaradi podaljšanja licence za letenje. V trenutku pregleda je vse delovalo brezhibno,” je povedal predstavnik irskih letalskih oblasti.

Hkrati je dodal, da so bili vendarle nadzori vseh letov in pregledi pred vzletanjem v ruski pristojnosti. Irci so se v Egiptu vključili v preiskavo vzrokov strmoglavljenja letala. 

Preberite tudi:

Komentarjev 1
  • zdrej 08:49 03.november 2015.

    Kaj se vi zafrkavate z nami z naslovi kot "VIDEO Prvi podatki vsebine črnih skrinjic" potem pa nič o tem?!????