Svet
35 ogledov

Prvi ukrepi zaradi "odiranja" turistov na mostu na Krk

Most na Krku Goran Kovačić/Pixsell
Na Hrvaškem je hrvaška družba za avtoceste že sprejela prve ukrepe, po tem ko so hrvaški mediji začeli ugibati, da je bila zapora mostu le eden izmed načinov za zaslužek s turisti.

Uprava hrvaške HAC ONC je sprejela odločitev, da bo v primeru zapore mostu na Krk za avtomobile s počitniškimi prikolicami in enosledna vozila enaka prepoved veljala tudi za tovorna vozila, ki prevažajo omenjena vozila. Na ta način želijo preprečiti služenje vlečnih služb, ki so turistom drago zaračunavale prevoz prikolic ter enoslednih vozil preko mostu.

Odločitev je sicer začasna in bo veljala dokler pristojne službe - upravitelji, policija in inšpekcije - ne sprejmejo bolj primerne trajnejše odločitve. 

Interna preiskava je namreč pokazala, da minuli konec tedna, ko so most delno zaprli zaradi slabega vremena, niso izkoristili vseh možnosti, da bi se promet lahko tekel nemoteno, zaposleni pa o dogajanju niso obvestili nadrejenih.

Zaradi nepravilnosti pa so zamenjali vodjo tehnične službe za most Krk in dva uslužbenca, ki sta zadolžena za zaračunavanje mostnine. Več vodjem tehnične službe in službe za zaračunavanje cestnin pa so izrekli še pisna opozorila.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.