Svet
7 ogledov

Prvo letalo že poletelo

Qantasova letala Reuters
Qantas danes začel s prvimi leti po 46-urni stavki. Prvo letalo že poletelo.

Prvo Qantasovo letalo je ob 15.41 po lokalnem času poletelo iz Sydneya proti Džakarti, je povedala predstavnica Qantasa Sophia Connolly.

"Do sedaj je poletelo že 10 letal, sedaj pa upamo, da bomo potnike, ki so zaradi stavke ostali na tleh, lahko na želeno destinacijo prepeljali v naslednjih 24 do 48 urah", je še dejala Connollyjeva. Pri Qantasu napovedujejo, da bodo od torka že polno operativni. Poleg leta v Džakarto so danes letala poletela tudi v Los Angeles, Dallas, Singapur ter v šest avstralskih mest.

Konec zahtevala premierka

Kabinsko osebje je stavko v soboto začelo, ker se zaradi načrtovanega širjenja družbe v Azijo bojijo, da bodo Avstralce ob tem zamenjali s cenejšo delovno silo. Ker je stavka ohromila Avstralijo in avstralskemu gospodarstvu vsako uro povzročila na desetine milijonov dolarjev škode, je avstralska premierka Julia Gillard pristojnemu regulatorju Fair Work Australia - neke vrste gospodarskemu razsodišču - naročila, naj posreduje pri stavki. Odločitev, da se stavka prekine za 21 dni, je regulator sprejel po 14-urnem posvetovanju s predstavniki družbe Qantas, avstralske vlade in sindikatov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.