Svet
12 ogledov

Pse bodo množično pobijali

Psi iz Bukarešte
1/6
Reuters
Romunske oblasti so odobrile evtanazijo vse pouličnih psov, ki ne bodo oddani v roku dveh tednov.

Še posebno hude težave z velikim številom uličnih psov imajo v Bukarešti, kjer na ulicah živi  več kot 60.000 psov. Oblasti so se odločile za izvajanje skrajnih ukrepov, in sicer vse ulične pse, ki v roku dveh tednov ne bodo našli novega doma, bodo evtanizirali.

S prevelikim številom potepuških psov se v Bukarešti ukvarjajo že več desetletji, reševanje težave pa je zanetilo burne debate v vsej državi. Še dodatno so se okrepile lani, ko je potepuški pes v enem od parkov v Bukarešti ubil štiriletnega dečka.

Komentarjev 5
  • Žurnalček 09:53 09.oktober 2014.

    Lahko je teb od tle govort , ko LJ nima enega potepuškega psa. V Sarajevu starejšim ljudem sploh ne uspe prinesti mesnih izdelko domov , ker jim psi razstrgajo vrečke , zagrabijo borše in ne spuste , dokler človek brani ...prikaži več svoje. Ti pasjeljubec ne razumeš , da jih je v najbolj urbanem naselju RO 60.000. RO je pa taka kot SFRJ po površini in prebivalstvu . Ti sploh veš kolko jih je po manjših krajih , kjer jih cigani držijo prosto za hrano. V RO je najmanj 1.000.000 potepuških psov , če neže sigurno več.več

  • Žurnalček 09:47 09.oktober 2014.

    Da v Bukarešti! V Romuniji je tolk potepuških psov , da se sploh s kolesom ne da pelat !

  • Jera Matičič 20:56 12.avgust 2014.

    ja lih take pobit k si ti