Svet
60 ogledov

Pse v zavetišču evtanazirala lastnica

psi uboj Zagreb Tomislav Miletic/PIXSELL
Hrvaška policija je kazensko ovadila 61-letno Brankico Crosetti in 37-letnega Daliborja Barića zaradi suma trpinčenja in poboja 44 psov v nelegalnem zavetišču v Zagrebu.

Brankica Crosetti je skrbela za pse, a je policiji priznala, da je v začetku decembra evtanazirala vse živali. Pri tem ji je pomagal Dalibor Barić, ki je tajnik društva za zaščito živali Astor. Zagrebška policija je še sporočila, da sta se Crosettijeva in Barić dogovorila, da bosta kupila sredstvo za evtanazijo, ker nista več mogla zagotoviti ustrezne oskrbe za 44 psov v nelegalnem zavetišču v Novem Zagrebu.

Barić, ki je bil tajnik društva za zaščito živali Astor, je novembra kupil sredstvo T-61, Crossetijeva pa je 6. decembra popoldne z injekcijami usmrtila vse pse, ki so takrat bili v zavetišču.

Lastnica duševno propadla

Vsi evtanazirani psi so bili čipirani. Večinoma so bili mešanci, pa tudi nekaj boksarjev, šarplanincev, nemških ovčarjev in rotvajlerjev, je poročal Jutarnji list na svoji spletni strani. Trupla psov so naključni mimoidoči našli v torek zvečer.

Hrvaški mediji so poročali, da je Crossetijeva založila svoje celotno premoženje, da bi skrbela za živali. Pred leti naj bi skrbela za več kot 70 psov in 100 mačk, ki jih je rešila z ulic. Na koncu naj bi ostala brez stanovanja in denarja ter je tudi sama živela v avtomobilu pri zavetišču. Zaradi nerešenih družinskih premoženjskih sporov po smrti moža naj bi tudi duševno propadala, je danes poročal zagrebški časnik.

Zaradi kaznivega dejanja trpinčenja in poboja živali je na Hrvaškem predvidena kazen do enega leta zapora.

Komentarjev 2
  • sprehajalec 22:40 13.december 2013.

    Ja, imaš prav, stari. Ta prvo pse, če se bo kriza poglabljala, je pa že počas baba na vrst. Pravilno razmišljaš, seniorska šola.

  • Senior 17:28 13.december 2013.

    V TEJ KRIZI NAJ BI IMELA ŠE PROBLEME S PSI? Edino pravilno, da se jih je rešila!