Svet
6 ogledov

Psička iz Iraka v ZDA

pes Shutterstock
Družina Američana, ki je padel v Iraku si je zaželela psičko s katero je bil pred smrtjo v stiku. Po več mesecih truda so jo dobili.

„Želeli smo se pokloniti našemu Justinu in to smo lahko najbolje naredili tako, da smo iz Iraka pripeljali psička Heroja (Hero). Psiček je bil njegovo zadnje veselje,„ je povedal oče pokojnega vojaka, Skip Rollins.

Justin je namreč leta 2007 med prenosnimi stranišči našel majhno psičko. Fotografije ljubke živalce, pa je po elektronski pošti poslal tudi svoji družini. To pa je bila tudi zadnja komunikacija z Justinom, saj je nekaj ur zatem umrl.

Zagrabili so pomoč

Po pogrebu je ameriška vojska družini ponudila pomoč. Med drugim so jih vprašali tudi, ali imajo morda kakšno željo, s katero bi jim lahko vsaj malo olajšali izgubo. Družina se je v tistem trenutku spomnila na majhno psičko, s katero je Justin preživel zadnje ure življenja. Prosili so jih, naj jim iz Iraka pripeljejo psičko.

Obljubili so, da bodo naredili vse kar je v njihovi moči. Aktivno se je v iskanje psičke vključila tudi Justinova punca. Osebno je poklicala kongresnika Paula Hodesa in ga prosila, če ji lahko pomaga pri iskanju psičke.

Kongresnik prosil za pomoč

Kongresnik je takoj stopil v stik z vojaško bazo v Iraku in tako se je začela akcija iskanja izgubljene živali. Po nekaj tednih jo je našel njegov sovojak in dober prijatelj Jason Wheeler. Nihče ni verjel, da nam bo uspelo. Ko sem jo našel je bila zelo prestrašena. Ni vedela, da je zadela na pasji loteriji,“ se je še pošalil Jason.

Po dobrih treh mesecih urejanja papirjev in dogovarjanja je psička končno prispela v ZDA.

Komentarjev 1
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 09:24 27.november 2011.

    Ljubim pse, ampak tole je pa z eno besedo ... pateticno! Kdaj bodo americani skapirali, da imajo najemnisko vojsko in da je tole jokcanje okoli mrtvih sinov totalno neumno.