Svet
19 ogledov

Psička Ruby deklici vsak dan reši življenje

pes reševalec Youtube
Mamica triletne Faith je prepričana, da njene hčerkice ne bi bilo več, če ji ne bi življenja večkrat na dan reševala psička Ruby. Ta namreč zazna, kdaj Faith pade krvni sladkor.

Mali Faith so že pri devetih mesecih diagnosticirali nevarno obliko sladkorne bolezni. Deklici tudi po 30-krat na dan tako močno pade krvni sladkor, da bi lahko umrla. Starši so bili tri mesece nenehno na straži in spremljali raven sladkorja pri Faith, a stanje se je slabšalo.

Nato pa so slišali za posebno organizacijo, ki usposablja pse izključno za pomoč ljudem s sladkorno boleznijo. V družino je tako prišla psička Ruby, ki zdaj že dve leti skrbi za Faith. "Ruby je izboljšala naša življenja, saj sem zdaj lahko mirna," je za televizijo KLTV povedala mama triletne Faith Sarah Wilson. "Včasih sem vsako noč doživljala napade panike in upala, da bo z njo vse v redu," dodaja mama.

Ko Faith pade krvni sladkor, Ruby to zavoha, saj ljudje takrat začnejo oddajati rahel vonj, ki spominja na vonj odstranjevalca za nohte. Takrat zgrabi določeno igračko in jo odnese k dekličinim staršem, ki ji potem pomagajo.

Takšni psi so sicer zelo dragi, saj stanejo več kot 8.000 evrov, vendar so Wilsonovi uspeli zbrati denar s pomočjo dobrodelnih prispevkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.