Svet
18 ogledov

Psihično uničen: lastnik kluba se je hotel obesiti

Požar v diskoteki v Braziliji Reuters
Eden izmed lastnikov nočnega kluba Kiss, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo 235 ljudi, je želel storiti samomor, je sporočila policija.

Gre za Elissandra Spohra, enega izmed štirih priprtih po nedeljski tragediji v Santa Marii, ki je zaradi vdihavanja dima trenutno še v bolnišnici in ga varuje policija. Za samomor naj bi se po pisanju tujih medijev odločil pod tušem. Pomagati si je želel s tuš cevjo, ki jo je privezal na okno.

Preden si je cev povesil okoli vratu, je v kopalnico prišel policist in preprečil njegovo dejanje. "Vse kaže, da si je želel vzeti življenje. Psihično je uničen."

Poleg Spohra je policija prijel tudi solastnika kluba Maura Hoffmana, v priporu pa je tudi pevec skupine in producent kluba Luciana Bonilha.

Naj vas spomnimo

Tragedija se je zgodila prejšnji konec tedna v klubu Kiss. Zaradi uporabe pirotehničnih sredstev je izbruhnil požar. Ogenj in dim sta povzročila paniko med približno dva tisoč obiskovalci kluba. Velika večina žrtev je umrla zaradi vdihavanja strupenega dima.

Je pa požar sprožil vsesplošno skrb glede brazilskega gostovanja svetovnega prvenstva v nogometu, ki se bo prihodnje leto odvijalo v 12 različnih mestih, leta 2016 pa so v Riu de Janeiru predvidene še olimpijske igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.