Svet
21 ogledov

Psom drogo izrezali iz trebuha

Poginuli pes Reuters
Grozljivo mučenje psov: prisilijo jih, da pogoltnejo pakete s heroinom. Ko jih tako pretihotapijo čez mejo, pse dobesedno razmesarijo, da pridejo do droge.

Italijanska policija je razbila kriminalno združbo, ki je za tihotapljenje drog izkoriščala pse – najmanj 50 jih je zaradi tega poginilo. V severni Italiji in Rimu so aretirali 75 ljudi.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije ANSA so kriminalci pse prisilili, da so pogoltnili skoraj 1,5 kilograma težke pakete kokaina. Da bi lahko psi pretihotapili čim več, so uporabljali predvsem večje pasme: nemške doge, labradorce, mastife. Kako so jih prisilili, da so pogoltnili tako velike pakete, ni povsem jasno.

Ko so se hoteli znova dokopati do drog, so psom prerezali trebuh in ven izvlekli pakete. Več deset  psov je zaradi tega poginilo.

Všili vrečke kokaina

To ni bil prvi primer, da so kriminalci za t. i. mule uporabili pse. Pred nekaj leti so iz Kolumbije v New York prepeljali psa, ki je imel v trebuhu všite kondome, napolnjene s kokainom. Pes je dobil infekcijo, in ker ni hotel jesti, so carinski uradniki naročili pregled z rentgenom, ki je razkril vzrok težav.



Komentarjev 5
  • Polly ß 18:04 20.marec 2013.

    Naj jih pobijejo, saj niso ti prasci drugega vredni.

  • Pepe007 13:18 20.marec 2013.

    Lahko je ocenjevati druge. In nizkotno. Kdo ve kaj človeka pripelje v situacijo, da se gre kriminal. Konec koncev namesto psov ne bodo zmeraj uporabili pravih prostovoljcev. Tako ali drugače bodo prisili ljudi iz tretjega sveta, da bodo to počeli.

  • toros 13:01 20.marec 2013.

    Ne vem ali si moten ali kaj ? Ljudje ponavadi prostovoljno pogoltnejo vrečko/kondom napoljnen s heroinom in ga na tak način pretihotapijo čez mejo, ker s tem tudi sami dobro zaslužijo. Neben jim ga ne dobesedno ne potisne v grlo, ...prikaži več kot se to dogaja s psmi ! Ali slučajno misliš, da pes prostovoljno pristane na to, za vrečo briketov ? In prav zaradi takih kot si ti, ki jim je za življenje živali malo mar, se dogajajo take stvari !