Svet
47 ogledov

Ptiči napadajo ljudi

Poslovneži so se morali prilagoditi navadam male srake. Žurnal24 main
Prebivalce San Francisca po vzoru Hitchockovega filma Ptiči napada nevarna sraka. Na mimoidoče preži na visokih stavbah in se nato hitro požene nad njih.
"Napaden sem bil," zasoplo pripoveduje poslovnež Eric Adams . Pred nasilno srako se je rešil tako, da si je z aktovko zakril glavo in nato zbežal v kritje ene izmed zgradb.

Podob moških in žensk v poslovnih oblekah, ki z aktovkami na glavi tekajo naokrog, je zadnje dni v San Francisu veliko. "Mene sicer še ni napadla, je pa to storila šestim ali sedmim mojim kolegom," opisuje nevarno srako poslovnež Phyllis Greenley .



Vedenje predrzne srake presenetljivo spominja na zgodbo iz filma slavnega režiserja Alfreda Hitchcocka . Ta je leta 1963 posnel triler o majhnem mestu, sicer sto kilometrov oddaljenem od San Francisca, v katerem so galebi in vrane začeli napadati ljudi.

Sraka iz San Francisca sicer ni še nikogar huje poškodovala, je pa postala prava atrakcija, saj o njej poročata tudi CNN in BBC. Kot kaže, je njena metoda "skrij se in nenadoma napadi", ugotavljajo mimoidoči.

Neprijetna lastnost teh ptic je, da imajo zelo rade svetleče predmete, zato jo privlačijo ženske z masivnim nakitom in moški z dragimi urami na zapestjih. Kar sraki uspe ukrasti, odnese v svoje gnezdo. In kar nekaj Američanov se je že pritožilo, da so ostali brez nakita.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.