Svet
15 ogledov

Ptičja gripa se širi

Ptičja gripa bi se lahko vrnila, opozarjajo na ZN. EPA
Zaradi nove oblike ptičje gripe, ki je na Kitajskem terjala že šest življenj, so v mestu Hangzhou danes začeli z zakolom perutnine, medtem ko so tržnice s perutnino v Šanghaju še naprej zaprte. Kitajsko ministrstvo za zdravje je doslej potrdilo 16 primerov okužbe z virusov H7N9 pri ljudeh

Do odločitve za zakol perutnine v Hangzhouju je prišlo, ko so kitajske oblasti ugotovile, da je ena izmed žrtev iz province Zhejiang zaužila prepeličje meso, kupljeno v tem mestu.

Oblasti v Šanghaju so že v četrtek odredile množičen zakol perutnine na lokalni tržnici, potem ko so tam potrdili prisotnost virusa H7N9. Virus so našli v vzorcih golobjega mesa, nakar so tržnico nemudoma zaprli in začeli z zakolom.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sicer že pred dnevi izključila možnost pandemije, saj naj se ta oblika ptičje gripe ne bi prenašala s človeka na človeka, še navaja AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.