Svet
5 ogledov

Ptujčanu zgorel gliser

1/5
Žurnal24 main
V zalivu pri Bibinjah blizu Zadra je zjutraj okrog 1.30 popolnoma zgorel gliser slovenskega lastnika. V požaru so bila močno poškodovana še tri plovila.

Poleg gliserja Crowline dolžine okrog pet metrov lastnika iz Ptuja je skoraj popolnoma zgorela tudi jadrnica hrvaškega državljana, gliser Čeha in še en čoln domačina.

O požaru ga je obvestil sin
Lastnik gliserja, ki je končal v plamenih, 55-letni Ptujčan, je novinarjem Večernjega lista povedal, da je še včeraj popoldne s čolnom odšel na odprto morje, se še pred večerom vrnil v zaliv, plovilo privezal in se vrnil na Ptuj. Ponoči naj bi ga poklical sin, ki ga je obvestil o požaru, zaradi česar se je Ptujčan spet vrnil v Bibinje. Trdi, da je bilo plovilo dobro vzdrževano in da je bil v njem povsem nov motor. Zakaj je požar izbruhnil, se sicer še ne ve, da bi bil podtaknjen, pa lastnik ne verjame.

Lokalna policija nam je potrdila, da je bil požar na vseh plovilih pogašen do treh zjutraj. O vzrokih požara in oceni materialne škode še ne morejo govoriti. Poročilo o tem naj bi podalo tamkajšnje sodišče po opravljeni preiskavi.

Požar tudi v Dubrovniku

V požaru je bil ponoči povsem uničen tudi kompleks montažnih hišic v Dubrovniku. Ogenj je izbruhnil nekaj pred polnočjo, gasilci so ga gasili polni dve uri. "V sklopu kompleksa je delovala tudi restavracija Das, nekaj podjetij in društvo protifašistov," je povedala Marija Gjenero iz dubrovniško-neretvanske policije. Hiše so zgorele v celoti.

Vzrok požara še ni znan, domnevajo pa, da se je razširil iz kuhinje restavracije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.