Svet
46 ogledov

Pujso Pepo pajek spravil ob predvajanje

Pujsa Pepa Astley Baker Davies
Pujsa Pepa, ki po vsem svetu razveseljuje otroke in tudi njihove starše, je v Avstraliji na prepoved.

Avstralska nacionalna televizija se je morala pred časom posuti s pepelom in umakniti s sporeda epizodo Pujse Pepe, v kateri se prikupni dekliški lik spoprijatelji s pajkom. V slovenščini je epizodi ime Gospod suhonogec.

Zgodba v omenjeni epizodi govori o tem, da se sprva bojazljiva Pepa spoprijatelji s pajkom, medtem ko mala nenevarna živalica še vedno zašibi kolena Očiju Pujsu.

A zaradi zgodbe so na javni televiziji ABC prijeli pritožbo (zgolj eno!), ker naj bi epizoda spodbujala otroke, da se dotikajo pajkov in drugih žuželk, Avstralija sama pa je znana kot dežela, kjer lahko živijo zelo strupene živali, tudi pajki. Na ABC so se dokaj hitro odločili in omenjeni del umaknili s sporeda s pojasnilom, da lahko daje napačno predstavo o nevarnih živalih, poroča Daily Mail.

Epizoda pa je bila nekaj časa še vedno na ogled prek spletne strani ABC-ja, preden so pristojni to opazili in se hiteli opravičevati.

Za prometno varnost sprva slabo poskrbljeno

Pujsa Pepa je sicer nekaj kritik doživela tudi, ker njeni liki v dveh od štirih serijah v vožnji z avtomobilom niso nikoli uporabljali varnostnih pasov. Avtorji so obljubili, da bodo vse nadaljne epizode vzele to v ozir, hkrati pa so tudi retuširali epizode v prvih dveh in dodali pasove. Podobno so storili še v primeru epizode o vožnji s kolesi, ko so otrokom naknadno narisali varnostne čelade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.