Svet
7 ogledov

Punčke silili k beračenju

Žurnal24 main
Policija razbila verigo kriminalcev iz Bosne in Hercegovine, ki so v Parizu deklice silili k prosjačenju.

Deklice so morale naberačiti do 300 evrov dnevno, v nasprotnem primeru so jim grozili s pretepi, ožiganjem s cigaretami in tudi s posilstvi. Po pisanju portala InfoNeretva je Christian Flaesch s francoske policije potrdil, da so na območju Francije in Italije aretirali več oseb, za katere sumijo, da so del te verige.

Po oceni policije je celotna veriga kriminalcev na ta način zaslužila celo okrog štiri milijone evrov. Za eno izmed deklic pa menijo, da je s prosjačenjem in krajami na pariškem metroju in ostalimi mesti, ki veljajo za priljubljena zbirališča turistov, „zaslužila“ tudi po sto tisoč evrov.

Na čelu verige naj bi bil po poročanju pariške policije 58-letni državljan Bosne in Hercegovine, ki je zbrani denar trošil za drage avtomobile, nepremičnine in igralništvo. Skupaj z dvema sinovoma so ga aretirali v Italiji, ki naj bi ga izročila Franciji. V zvezi s primerom so sicer skupno aretirali 18 osumljenih.

Deklice za prosjačenje so pripeljali iz Bosne in Hercegovine, nato pa jih v Franciji naučili žeparjenja. Nekatere izmed njih so kriminalni združbi prodali starši sami.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.