Svet
14 ogledov

Puran, junaki iz risank in velika parada

1/6
Žurnal24 main
Na tradicionalni paradi več kot osem tisoč nastopajočih. Tradicija parade že od leta 1924, ki jo na zahvalni dan priredi največja veleblagovnica na svetu Macy's.

New York je bil spet v znamenju znamenite parade na zahvalni dan, na kateri  je bilo več kot 8000 nastopajočih, od tega 1600 plesalk in navijačic, 850 klovnov in 12 godb. Seveda so vsako leto tradicija tudi gromozanski baloni in plastični liki na vrvicah.

Med gosti so bili tudi Jessica Simpson in Gladys Knight, prireditev pa si je ogledal tudi Barack Obama.''To ni najtežji zahvalni dan v zgodovini Amerike, a veliko članov naše ameriške družine v tem trenutku trpi, zato jim ponuidte ramo,'' je dejal Obama.

Pot, po kateri so potovali ti gromozanski baloni, so lani začrtali na novo, tokrat od Central Parka po Šesti in Sedmi aveniji, končala pa se je pri znani veleblagovnici na 34.ulici. Cestni delavci so morali že pred parado umakniti semaforje in ulične svetilke, da si je množica sredi New Yorka in več kot 50 milijonov televizijskih gledalcev, lahko ogledala to čudovito parado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.