Svet
22 ogledov

Pussy Riot že z novo pesmijo o Putinu

Članice ruske skupine Pussy Riot. EPA
Članice ruske punkovske zasedbe Pussy Riot so danes na internetu objavile novo pesem, v kateri kritizirajo ruskega predsednika Vladimirja Putina. Zgoščenko z novo protestno pesmijo je v petek pred sodiščem delil njihov privrženec.

Nova pesem nosi naslov Putin je prižgal ogenj revolucije. Med drugim vsebuje besedilo: "Država gre po cesti poguma, država pravi na svidenje režimu", Besedilo in video so članice Pussy Riot objavile na internetu, hkrati pa so napovedale "nadaljevanje boja".

Članice Pussy Riot, 24-letna Marija Aljohina, 23-letna Nadežda Tolokonikova in 29-letna Jekaterina Samučevič, so bile v petek pred moskovskim sodiščem obsojene na dve leti zapora v delovnem taborišču zaradi protesta v glavni moskovski katedrali proti ruskemu predsedniku Putinu in Ruski pravoslavni cerkvi. Krive so huliganstva, ki ga je vodilo versko sovraštvo in razžalitev vernikov, je dejala sodnica Marina Sirova.

"Odpuščamo jim njihovo punkovsko pesem"

Sta se pa danes oglasila dva visoka klerika Ruske pravoslavne cerkve. Vodja moskovskega samostana Sretenski, Tihon Ševkunov, ki naj bi bil tudi Putinov svetovalec za verske zadeve, je po ruski državni televiziji dejal, da Cerkev pevkam "odpušča njihovo punkovsko pesem".

S tem se je strinjal tudi drugi visoki cerkveni predstavnik Maksim Kozlov, ki pa je dodal, da upa, da se "mladenke in njihovi podporniki zavedajo, kako grozna so njihova dejanja". Oba pa sta podprla odločitev sodišča in zavrnila mednarodne kritike, da je izrečena kazen prestroga glede na težo dejanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.