Svet
11 ogledov

"Putin je kot Hitler"

Adolf Hitler. Žurnal24 main
Nekdanji češki zunanji minister Karel Schwarzenberg dejanja ruskega predsednika Vladimirja Putina primerja z Adolfom Hitlerjem. Oglasila se je tudi Sarah Palin.

"Kar se dogaja v Ukrajini, je ponavljanje zgodovine. Putin deluje po enakih načelih, kot je deloval Adolf Hitler pri okupaciji Avstrije, Češkoslovaške in Poljske v letih 1938 in 1939," je dejal Karel Schwarzenberg za avstrijski časnik Österreich.

Putin je v soboto ruski parlament prosil za odobritev morebitnega vojaškega posredovanja v Ukrajini, s katerim naj bi zaščitili rusko prebivalstvo na Krimu in v drugih delih Ukrajine.

"Ker je želel napasti Krim, je potreboval izgovor, zato je dejal, da so njegovi sonarodnjaki (v Ukrajini) zatirani," je menil nekdanji češki zunanji minister in dodal, da Rusi na Krimu, kjer predstavljajo večinsko prebivalstvo, niso žrtve diskriminacije.

"Ko si je Hitler želel priključiti Avstrijo, je zatrdil, da so Nemci zatirani," je še dejal Schwarzenberg, ki je kot zunanji minister služil od leta 2007 do 2009 ter od leta 2010 do 2013.

Hitler je severne in zahodne dele Češkoslovaške Nemčiji leta 1938 priključil z utemeljitvijo, da želi zaščititi nemško manjšino, nato je naslednje leto zavzel še preostanek države. Avstrijo je tretjemu rajhu priključil marca 1938.

Palinova pristavila svoj lonček

Oglasila se je tudi nesojena podpredsednica ZDA Sarah Palin in dejala: "Sem vam rekla, da bo tako." Na svoji strani na Facebooku je zapisala, da je že leta 2008 predvidela, da bi Rusija lahko zavzela Ukrajino. To ji je bilo jasno, ko je videla, "kakšen vodja bo Barack Obama. Nasilneže tega sveta vedno opogumita neodločnost in moralna ekvivalentnost."

Komentarjev 7
  • Zek 00:50 04.marec 2014.

    Uporabljaš besedo fašističen. Mar Rusi niso fašističen in genociden narod? So mogoče Ukrajinci 300 let zatirali pobijali Ruse, ali bilo ravno obratno? In zakaj sploh omenjaš zahod, Ukrajinci so popolnoma sami.

  • Avatar Syn
    Syn 20:46 03.marec 2014.

    Daj ne kvasi neumnosti, če ne poznaš dejstev. Še posebej če verjameš fašistični Ukrajinski kvazi vladi in EU-ZDA propagandi.

  • tangua 16:19 03.marec 2014.

    Če je Putin primerljiv s Hitlerjem , s kom so potem primerljivi ameriški predsedniki in njihovi lakaji iz Eu ?