Svet
0 ogledov

Putin kaznoval ministra

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Ruski premier Vladimir Putin je svojemu ministru za energijo Sergeju Šmatku in moskovskemu guvernerju Borisu Gromovu naložil, da morata silvestrovo preživeti s štiri tisoč ljudmi, ki so ostali brez elektrike.

Politični škandal v Moskvi je povzročil ledeni dež, zaradi katerega je več sto ruskih vasi v minulih dneh ostalo brez elektrike. Ruski minister za energijo Sergej Šmatko je pred novim letom obljubil, da bo 35 vasem, ki so bile v električnem mrku ves teden, do silvestra zagotovil elektiko, a se to ni zgodilo zaradi vnovičnega poslabšanja vremenskih razmer.

Videoposnetek, ki so ga objavili ruski mediji, prikazuje moskovskega guvernerja Borisa Gromova, ki je silvesterski večer preživel v vasi Kurovo v bližini Moskve. "Rad bi se opravičil za to, kar se je zgodil," je dejal ženski v eni od hiš, ki je elektriko dobila le nekaj ur pred tem.

Zaradi ledenega dežja je brez elektrike v minulih dneh za dva dni ostalo 789 vasi in mest s skupno 400 tisoč prebivalci, večje težave pa je imelo 35 vasi v okolici Moskve.

Posredovanje
Tovrstno posredovanje Vladimirja Putina ni prvi primer, s katerim pošilja navadnim ljudem sporočilo, da bo vse v redu, ker ima on stvari pod nadzorom, ko se v javnosti poveča pritisk na oblasti, katerih odzivi na krizo so videti prepočasni ali neučinkoviti.

Podobno je ravnal ob velikih gozdnih požarih minulo poletje, ko je obiskal prizadete vasi in lokalnim oblastem naročil, naj takoj pripravijo natančne načrte, kako se bodo bojevali z ognjem in pomagali vsem, ki so ostali brez domov. Osebno je prevzel tudi nadzor nad gašenjem z letali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.