Svet
26 ogledov

Putin Kerryju, da naj se naspijo

John Kerry in Vladimir Putin EPA
Ruski predsednik Vladimir Putin je včeraj v Moskvi gostil ameriškega sekretarja Johna Kerryja. Govorila sta predvsem o rešitvi sirskega konflikta.

Ameriški državni sekretar John Kerry se je v Moskvi najprej pogovarjal z ruskim kolegom Sergejem Lavrovom. "Z Lavrovom se strinjava, da lahko ZDA in Rusija veliko storita, da pride do napredka," je ob tem povedal Kerry, ki je dodal, da želi obisk Moskve izkoristiti tudi za pogovore o krizi na vzhodu Ukrajine.

Na sestanku z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom se je ameriški gost najprej zahvalil, da je z Lavrovom lahko govoril o dodatnih naporih obeh držav v sirskem konfliktu in da mu je podal ameriške predloge na to temo.

Kerry je v Rusijo odpotoval v prizadevanjih, da v petek v New Yorku skličejo nov krog mednarodnih pogovorov o Siriji. Za to srečanje si prizadeva tudi posebni odposlanec ZN za Sirijo Staffan de Mistura, medtem ko Moskva za zdaj tega datuma ni želela potrditi.

Tudi po Putinovem sestanku s Kerryijem se to ni zgodilo; se je pa ruski predsednik ameriškemu gostu zahvalil za vse napore, ki jih njegova država vlaga v iskanje rešitve. “Vidimo, koliko naporov vlagate v reševanje niza perečih problemov. Ne uspemo niti sproti spremljati vaših potez. Morate se malo naspati,” je v svoji maniri še komentiral ruski predsednik. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.