Svet
17 ogledov

Putin: Meja Rusije se nikjer ne konča!

Vladimir Putin Profimedias
Gre za šalo, ki jo je ruski predsednik izrekel na proslavi ruskih geografov, ki jo je prenašala televizija. Putin je pred tem v Moskvi sprejel bodočega generalnega sekretarja Združenih narovod Antonia Guterresa.

Vladimir Putin se je na odru proslave ruskih geografov pošalil z 9-letnim fantičem. Ta je najprej priznal, da ne pozna glavna mesta vseh držav sveta, kjer se preneha ruska meja. "Ruska meja se nikjer ne konča," je odgovoril vidno razpoloženi ruski predsednik Putin. Takoj nato pa dodal: "Šalim se."

Pred tem je Putin v Moskvi sprejel bodočega generalnega sekretarja Organizacije združenih narodov Antonia Guterresa. "Rusija, ustanovna članica ZN, se je in se bo vedno zavzemala za okrepitev vodilne vloge ZN v mednarodnih odnosih, pri reševanju konfliktov, boju za človekove pravice," je po poročanju STA dejal Putin.

Guterresu je dejal, da so v stalnih stikih z njegovim predhodnikom Banom in da upajo, bodo tudi z njim imeli enako konstruktiven dialog. Bivši portugalski premier Gutteres je na srečanju dejal, da priznava odločilno vlogo Rusije ne samo v okviru ZN, ampak tudi v vseh drugih vidikih mednarodnih odnosov, so sporočili iz Kremlja. "Temeljni pogoj, da bom lahko koristen mednarodni skupnosti, je, da bom imel konstruktiven dialog z državo, kot je Rusija," je še dejal.

Gutteres, ki je bil tudi visoki komisar ZN za begunce, bo od Bana petletni mandat na čelu ZN prevzel 1. januarja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.