Svet
4053 ogledov

Putin nagovoril javnost in napovedal, kaj čaka upornike

Vladimir Putin Profimedia
V ostrem in kratkem televizijskem nagovoru je še dejal, da je "kakršno koli izsiljevanje obsojeno na neuspeh" in da Zahod želi, da se ruski vojaki pobijajo med seboj.

Ruski predsednik Vladimir Putin je nagovoril javnost in dejal, da bodo organizatorji upora privedeni pred sodišče. "Organizatorji tega upora morajo razumeti, da bodo privedeni pred sodišče, to je kriminalna dejavnost, katere cilj je oslabiti državo," je dejal Putin in dodal, da so izdali državo.

Ruski predsednik Wagnerjevega šefa Jevnegija Prigožina ni omenil po imenu, je pa jasno, da cilja nanj. V ostrem in kratkem televizijskem nagovoru je še dejal, da je "kakršno koli izsiljevanje obsojeno na neuspeh" in da Zahod želi, da se ruski vojaki pobijajo med seboj.

Omenil je tudi navadne člane Wagnerja. Dejal je, da je velika večina članov Wagnerja ruskih domoljubov. "Izognili so se nadaljnjemu prelivanju krvi," je dodal Putin. Zahvalil se je poveljnikom in vojakom Wagnerja, ki v uporu niso sodelovali.

Dejal je, da bo držal obljubo in da lahko vojaki iz Wagnerja, ki želijo v Belorusijo, to tudi storijo. Dejal je še, da so bili "že od začetka sprejeti vsi potrebni ukrepi za nevtralizacijo grožnje". "Upor bi bil v vsakem primeru preprečen in organizatorji so spoznali, da so njihova dejanja kazniva," je dodal. Dejal je tudi, da se je ruska družba po spodletelem uporu konsolidirala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 33
  • Kmodri 10:45 27.junij 2023.

    Ender, isto bi lahko rekel zate. Zaradi spoštljivega odnosa med nama se ne napadajava ad personam. Sem zgolj proti Putlerjevi režimu, ruski narod pa je talec nebuloze Putlerja.

  • jakec1575 23:38 26.junij 2023.

    igra je morda trojna. prigožin je racunal, da bi se mu pridruzili stevilni rodovi vojske, so pa mu dali samo nevtralnost. morda so bile spece celice fsb med vagner borci, ki so obstali 200 km pred ciljem. nikoli ne bomo ...prikaži več izvedeli. Vsekakor pa Putin sedaj v luci varovanja globine v rusiji umakne enote kadarkoli iz ukrajine kot zmagovalec. to bi bilo za rusijo tudi najbolj pametno. ne glede na utrujenost in unicenost ukrajincev. vrenejo naj tudi dele gruzije. ZDA v nobeni vojni niso vzele tujih

  • Anja1956 23:15 26.junij 2023.

    5 naloga Prigožina je bila pokazati Ukrajinski vojski , kako vrzti nacistično vlado z oblasti !