Svet
5 ogledov

Putin odprl letalski sejem Maks 2007

Največji ruski letalski sejem Maks 2007 odprl svoja vrata. Žurnal24 main
Ruski predsednik Vladimir Putin je na obrobju Moskve odprl največji ruski letalski sejem Maks 2007.

Največji ruski letalski sejem Maks 2007, kjer na obrobju Moskve svoje izdelke predstavlja 787 proizvajalcev iz 39 svetovnih držav, je danes odprl svoja vrata. Ruski predsednik Vladimir Putin je ob tem dejal, da bo Rusija na sejmu pokazala svojo gospodarsko moč, in napovedal, da bo država z ustanovitvijo novega letalskega holdinga v prihodnosti spet postala konkurenčna na področju proizvodnje potniških in transportnih letal. Poudaril je še, da je Rusija na področju vojaškega letalstva že sedaj ena od vodilnih držav v svetu in da je njena naloga ohranjanje vodilnega statusa na tem področju. Po njegovih besedah bi moral sejem služiti kot priložnost za podpisovanje izvoznih pogodb s tujimi državami.

Putin na odprtju letalskega sejma © Maks 2007

 
Na šestdnevnem sejmu bodo ruska podjetja predstavila nova oziroma izboljšana bojna letala tipa MiG-35, MiG-29K, Su-35 in Su-32 in novi protiraketni sistem S-400. Ob robu sejma pa naj bi rusko državno podjetje za izvoz orožja Rosoboronoexport s predstavniki Indonezije podpisalo pogodbo za dobavo šestih letal tipa Su-30 v vrednosti okoli 260 milijonov evrov.

Med drugimi so se sejma udeležili tudi ameriški predstavniki, ki so izrazili zadovoljstvo nad dobrim sodelovanje med letalskimi silami obeh držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.