Svet
6386 ogledov

Putin: "Razvili smo novo, nepremagljivo orožje!"

Vladimir Putin Epa
V govoru pred predsedniškimi volitvami, kjer se bo čez 17 dni potegoval za četrti mandat, je kopico novega orožja.

Raketa lahko doseže kateri koli kraj na Zemlji, proti njej je ameriški protiraketni ščit, ki ga imajo ZDA nameščenega tudi v Evropi in Aziji, povsem neučinkovit trdi Putin.

Izstrelek lahko nosi jedrsko konico, leti zelo nizko, jo je zelo težko izslediti in ima zelo nepredvidljiv način letenja, s čimer se lahko izogne vsem sistemom protizračne obrambe.

V dveurnem nagovoru pred obema domovoma ruskega parlamenta, ki ga je prenašala ruska televizija, je Putin dejal, da je to odziv na politiko Združenih držav Amerike, ki se že leta požvižga na pozive uradne Moskve, naj Američani ne odstopajo od oborožitvenih sporazumov.

Državljane je pozval, naj predlagajo ime za nov oborožitveni sistem.

Če bo kdo napadel Rusijo, se pri uporabi jedrskega orožja ne bomo obotavljali, je še dejal ruski predsednik.

Putin se bo na volitvah udaril s sedmimi protikandidati, njegove zmage pa ne more ogroziti nihče.

Ruski predsednik uradne predvolilne kampanje praktično ni imel, prav tako ni razkril načrtov svojega predsedovanja v naslednjih šestih letih. Udeležil se ni niti sredinega velikega televizijskega soočenja na državni televiziji.

Uradna Moskva je sicer glavnemu opozicijskemu kandidatu Alekseju Navalnemu prepovedala udeležbo na volitvah, zaradi česar ta poziva k bojkotu.

Putin je v govoru sicer obljubil, da bo v naslednjih šestih letih prepolovil revščino. "Vsak človek je pomemben," je dejal in dodal, da želi povečati zaposlenost in zvišati življenjsko dobo ljudi.

Leta 2000 je pod pragom revščine živelo 42 milijonov ljudi, je dejal in dodal, da jih je danes še 20 milijonov, to številko pa je treba še znižati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Franjo Erman 22:54 01.marec 2018.

    upajmo, da jo ne bo potrebno aktivirati

  • izRODEk 20:44 01.marec 2018.

    Super! Bravo, moj predsednik Vladimir Putin! Živela Rusija! Vsem zarukanim in zagamanim cepcem: namen te rakete je, da se NIKOLI ne uporabi. V zameno za to, da govna smrdljiva okupatorska nacifašistična natovska, vključno s Slovenci na meji z Rusijo spokajo ...prikaži več tiste pokalice in se zarinejo nazaj v riti svojih kobilastih mater, ki so jih skotile

  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 17:44 01.marec 2018.

    Bravo Rusija zaradi tebe si Američani Glih ne upajo vsega