Svet
3100 ogledov

Putin spet s prstom pokazal na Zahod, to mu očita

Vladimir Putin Profimedia
Ruski predsednik Vladimir Putin pravi, da je Rusija pripravljena izvažati žito na svetovni trg. Zahodu očita ravnanje po načelu, "če ni kruha, jejte potico".

Ruski predsednik Vladimir Putin je sporočil, da svet ne bo imel težav s pridobivanjem žita iz vzhodne Evrope, zlasti iz Rusije. Slednja naj bi bila pripravljena izvažati žito na svetovni trg. 

Po njegovi oceni bi Rusija lahko izvozila 50 milijonov ton žita, saj si obetajo dobro letino, je dejal med vrhom skupine BRIC plus.

Poudaril je, da je Rusija pripravljena izpolniti svoje obveznosti, ko gre za izvoz žita, gnojil, kmetijskih pridelkov in energentov. 

Omenil je tudi izvoz žit iz ukrajinskih pristanišč, pri čemer je ocenil, da Zahod umetno ustvarja krizo. Rusija je pripravljena zagotoviti prehod ladij z žitom, je zatrdil. "Večkrat sem to povedal v javnosti in tukaj še enkrat poudarjam. Rusija ne preprečuje izvoza ukrajinskega žita izven ozemlja te države in je pripravljena zagotoviti prost prehod ladij z žitom v mednarodne vode. Seveda pa mora ukrajinska vojska odstraniti mine iz pristanišč," je dejal Putin.

Ob koncu nagovora je pojasnil, da je dvig cen hrane najbolj prizadel države v razvoju, kjer sta kruh in moka nujna za preživetje. Pri tem je okrcal Zahod, ki naj bi bil "ciničen do tamkajšnjih razmer" in naj bi deloval "po načelu Marije Antoinette – če ni kruha, jejte potico"

dezurni@styria-media.si


 

Komentarjev 4
  • Dusan12 13:42 26.junij 2022.

    Ne poznam Rusa, ki bi izvažal komunizma, poznam pa ljudi, ki se prodajajo, tržijo za 15% vse piše, …. Lopovsko vam majku ….

  • marko345 07:59 25.junij 2022.

    Prokleti rusi, nakradli so na stotine ton Ukrajinskega žita, zdaj bi ga pa izvažali, barabe. Vsi bi lepo živeli, če že stoletje nebi rusi delali sranja, in izvažali komunizma.

  • tlacan 01:58 25.junij 2022.

    Na, pa smo spet pri Ameriki. So jim (Zelenkotu) dali mine za blokirat pristanišča in so pozabili povedat kako se jih deaktivira. Zdaj so pa Rusi krivi, da ladje ne morejo v njihova pristanišča. To bi bila dobra komedija, če ...prikaži več ne bi vmes nedolžen narod nastradal.