Svet
36956 ogledov

Putin spet stopil pred kamere, spregovoril o cilju v Ukrajini

Vladimir Putin Epa
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes ocenil, da ruska vojaška operacija v Ukrajini poteka uspešno in v skladu z načrti. V nagovoru na seji vlade, ki ga je prenašala televizija, je zatrdil tudi, da Rusija nima namena zasesti Ukrajine. Odnos Zahoda do Rusije pa je Putin primerjal s pogromi.

"Vojaška operacija poteka uspešno in v skladu s predhodnimi načrti," je po poročanju tujih tiskovnih agencij zatrdil ruski predsednik. Dejal je, da so onemogočili načrte ukrajinskih oblasti, ki so po njegovih besedah nameravale sprožiti vojno, k temu pa so jih spodbujali na Zahodu.

Odnos Zahoda, ki je proti Rusiji uvedel številne sankcije, je primerjal s pogromi. "Maske spodobnosti na Zahodu so padle in začel se je obnašati ogabno. Kažejo se vzporednice s protisemitskimi pogromi," je dejal.

Zatrdil je, da ne bodo zasedli Ukrajine. "Navzočnost ruskih sil blizu Kijeva in drugih mest v Ukrajini ni povezana s tem, da bi nameravali državo zasesti. Tega cilja nimamo," je dejal. Dodal pa je, da ne bodo dopustili, da bi postala Ukrajina "odskočna deska za agresivna dejanja proti Rusiji".

Po Putinovh besedah so v Ukrajini ob podpori ZDA razvijali biološko orožje ter izvajali poskuse s koronavirusi, antraksom, kolero in drugimi nevarnimi boleznimi. Ukrajina je bila, kot je dejal, tudi blizu razvoja jedrskega orožja, s katerim bi napadla Rusijo.

Komentarjev 49
  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 10:03 17.marec 2022.

    Kako bolan moraš bit, da navijaš za rusa...kak bolan, strah te...'Moskvi sem povedal, da si dober fant, da si povezan z mafijo'...Puto vodi ceu kontinent z 336 mafijci... 'Moskvi sem povedal, da si dober fant, da si povezan z mafijo'

  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 09:47 17.marec 2022.

    'Moskvi sem povedal, da si dober fant, da si povezan z mafijo'

  • sandi76 09:22 17.marec 2022.

    Očitno se v večini oglašajo rusofili, ki podpirajo vojaško agresijo, pobijanje nedolžnih ljudi, otrok, bombardiranje civilnih objektov - bloki, hiše , gledališča, bolnišnice. Samo popolnoma izrojen človek ne zna sprevideti, kaj dela Rusija v državi, ki jo je napadla. Rusofili ...prikaži več bi si lahko zamislili, kaj bi se zgodilo, oziroma kako bi gledali na to, če bi putler od Slovenije zahteval, da izstopi iz Nata ??