Svet
4 ogledov

Putin: Turki ližejo Američane po določenem mestu

Vladimir Putin EPA
Ruski predsednik Vladimir Putin je v Kremlu pripravil veliko letno konferenco za novinarje, za katero se je akreditiralo rekordno število delavcev sedme sile.

Kar 1392 novinarjev posluša ruskega predsednika Vladimirja Putina na njegovi redni letni novinarski konferenci; na vrsto za vprašanja gotovo ne bodo prišli vsi.

Ruski predsednik je na konferenci dobršen čas namenil odnosom s Turčijo, potem ko je ta država na turško - sirski meji sestrelila rusko letalo, kar je ruski predsednik ponovno označil kot sovražno dejanje in dodal, da izboljšanja odnosov med državama ni na vidiku, dokler bo v Ankari trenutno vodstvo.

"Turki so se odločili polizati Američane po določenem mestu," je pri tem dodal Vladimir Putin.

Nadaljevanje napadov

Ruski predsednik je danes napovedal nadaljevanje ruskih zračnih napadov v Siriji in podpore sirskim vladnim silam, dokler bo sirska vojska izvajala svoje operacije. Ob tem je zatrdil, da ruski napadi ponujajo tudi zračno podporo nekaterim oboroženim opozicijskih skupinam, ki se borijo proti skrajni Islamski državi.

Po njegovih zagotovilih je Rusija navezala stike z nekaterimi oboroženimi in zmernimi sirskimi opozicijskimi skupinami. "Z zračnimi napadi podpiramo njihov boj proti Islamski državi," je povedal Putin.

Novi rekord?

Glede na rekordno število novinarjev bi lahko danes padel še en rekord - v času trajanja konference in številu zastavljenih vprašanj.

Najdaljša konferenca doslej je bila po navedbah televizije Russia Today leta 2008, ko je trajala štiri ure in 40 minut, Putin pa je na njej odgovoril na kar 106 vprašanj. Lani je konferenca trajala "le" tri ure in deset minut, predsednik pa je odgovoril na 53 vprašanj, večinoma v povezavi z Zahodom, sankcijami proti Rusiji in ruskim gospodarstvom.

Komentarjev 5
  • Ludvik Miholic 20:26 20.december 2015.

    si placenec in unicujes evrope

  • matermila 08:49 20.december 2015.

    Tale Vladko mi je vedno bolj všeč.Je edini,ki se je konkretno spoprijel s temi obsedenci.

  • kapibara 15:21 17.december 2015.

    Ti deli es, jih je pač več, imajo imena: tojaši+ anala+ cigara... itd...