Svet
6275 ogledov

Putin vendarle priznal

Vladimir Putin Epa
Vojaška podmornica, na kateri je prišlo do požara, je jedrska, je vendarle priznal ruski predsednik.

Vladimir Putin je danes vendarle priznal, da je vojaška podmornica, na kateri je pred tremi dnevi prišlo do požara, v katerem je umrlo 14 mornarjev, jedrska. Takoj zatem je ruski obrambni minister Sergej Šojgu poudaril, da je jedrski reaktor podmornice nepoškodovan.

Ruske oblasti se soočajo z obtožbami, da skušajo prikriti podrobnosti nesreče, do katere naj bi prišlo, kot so sprva poudarjali, med raziskovanjem morskega dna v bližini Arktike.

Do nesreče je prišlo v ponedeljek, o njej ni bilo uradnega pojasnila do torka, še včeraj so ruske oblasti poudarjale, da podrobnsti ne bodo razkrivale, saj da gre za državniško skrivnost.

Po sestanku z obrambnim ministrom je Putin danes vendarle priznal, da ima podmornica jedrski pogon, medtem ko je obrambni minister zagotovil, da je jedrski reaktor na plovilu popolnoma izoliran, nepoškodovan in da je posadka storila vse, da bi ga zaščitila.

Glede na to, da do današnjega dne ni bilo jasnih informacij glede dogodka, so nekateri ruski mediji kritični glede netransparentnosti, nekateri se pri tem spominjajo tudi pomanjkanja uradnih informacij po eksploziji jedrskega reaktorja v Černobilu leta 1986.

Vladimir Putin Tragično Svet Putin podrobnosti skriva Vladimir Putin Svet Putin povedal, kaj si misli o Trumpu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Waltter 15:24 05.julij 2019.

    No sedaj vejo tisto kar so vedeli ze prej in so sedaj bolj srecni da nosijo to informacijo v sebi? Kaj jim naj se rece da bodo osteli malo pocasi pokokali sami od sebe, tako kot v cernobilu in na ...prikaži več Jakonskem fokusima?

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 11:40 04.julij 2019.

    In zakaj omenjate Černobil? Mnogo ostalih jedrskih katastrofalnih nesreč in jedrskih poizkusov Ameriške vojske je bilo ne tako zelo dolgo nazaj.

  • sam50 11:01 04.julij 2019.

    In Ukrajina je bila ob Černobelski katastrofi verjetno del južne Amerike.a ne jakec.....