Svet
9 ogledov

Putin z nekdanjimi vohuni

Izpoved Britanca, ki se je poročil z rusko vohunko. To je bila le ena izmed zgod Žurnal24 main
Predsednik ruske vlade Putin se je sestal z nekdanjimi ruskimi vohuni, ki jih je Rusija nedavno zamenjala za ameriške.

Pogovarjali smo se o življenju,“ je Putin povedal novinarjem po srečanju s skupino ruskih vohunov. Kot je znano, so te nedavno odkrili v Ameriki in jih potem po hitrem sodnem postopku, v katerem so priznali delovanje za ruske oblasti, zamenjali za ameriške vohune, ki jih je zajela Rusija.

Na vprašanje, kakšna bo prihodnost teh vohunov, je Putin izrazil prepričanje, da bodo „delovali na odgovornih delovnih mestih in da bodo imeli še naprej zanimiva in perspektivna življenja".

Ta konec tedna so Putina fotografi ujeli med vožnjo na harley davidson motorju, oblečenega kot "bikerja".
Oglejte si zanimivo fotogalerijo.

Ruski premier, sicer tudi sam nekdanji agent KGB, je potrdil, da je bila med agenti, s katerimi se je pogovarjal, tudi Anna Chapman, gotovo najbolj poznana igralka ameriško – ruske vohunske afere, ki so ji nadeli kar vzdevek „ruska Mata Hari“. Postala je prava senzacija v medijih širom sveta, ki so izbrskali tudi njene na pol razgaljene fotografije.

Mesto sestanka Putin ni želel odkriti, je pa povedal, da so na prisrčnem srečanju prepevali sovjetske pesmi. Poudaril je, da jih občuduje zaradi njihovega dela, ki „zagotovo ni bilo enostavno“. „Odkrili so jih zaradi izdaje. Izdajalci pa so začeli govoriti, ker so jih omamili,“ je pri tem izrazil prepričanje ruski premier.

Če se bo Rusija maščevala zaradi tega, je Putin odgovoril, da ni primerno zastavljati takšna vprašanja. „Agentje svoja življenja vodijo v skladu s posebnimi zakoni in sami dobro vedo, kakšni ti zakoni so,“ je poudaril Putin in dodal, da bodo izdajalci na koncu sami plačali visoko ceno za svoje dejanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.