Svet
23 ogledov

Putin zatrl "gejevsko propagando"

razno 10.04.13. Russia's President Vladimir Putin (L) and Patriarch of Moscow an razno 10.04.13. Russia's President Vladimir Putin (L) and Patriarch of Moscow an
Ruski predsednik Vladimir Putin je podpisal sporni zakon, ki predvideva kazni za širjenje "gejevske propagande". Zakon je bil danes objavljen v ruskem uradnem listu.

Zakon predvideva 5.000 rubljev kazni (117 evrov) za posameznike, ki bodo širili informacije, "usmerjene v oblikovanje netradicionalnih spolnih praks" pri mladoletnikih. Tolikšna globa jim grozi tudi, če bi povzročili "izkrivljeno razumevanje", da so gejevski in heteroseksualni odnosi "družbeno enakovredni".

Kritiki menijo, da je zakon homofoben in premalo precizen. Prepričani so, da se bo zakon izvajal samovoljno proti istospolno usmerjenim in sprožil zločine iz sovraštva. Predlog zakona je šel brez težav skozi parlament, Putin pa je že vnaprej zagotovil, da ga bo podpisal.

Putin: To je zaščita otrok

Za uradnike, ki bi "propagando" širili prek medijev ali spleta, so predvidene kazni v višini do 200.000 rubljev (4.680 evrov). Tujcem ne grozi samo denarna kazen, temveč tudi zapor do 15 dni in izgon iz države. Organizacijam grozi kazen do milijona rubljev in prepoved delovanja za 90 dni.

Putin je v začetku tedna zanikal, da bi bil zakon usmerjen proti gejem. "Govorimo o zaščiti otrok pred tovrstnimi informacijami," je pojasnil svoj pogled.

Komentarjev 12
  • lilihip 16:13 01.avgust 2013.

    ne vem kaj maste proti ljubezni? Ernest Gaines - "Why is it that, as a culture, we are more comfortable seeing two men holding guns than holding hands?

  • Boschtjan Zupanchich 22:21 30.junij 2013.

    Žal Ni vse tako kot se ti zdi na drugi pogled, ... Moraš Pogledati vsaj Nekoliko Globlje , ... in potem vidiš, ...

  • Boschtjan Zupanchich 22:18 30.junij 2013.

    Sem Vegetarijanec, in Poznam Vatikansko mašniške Zablode, Tako , da NE hodim k maši . Lep pozdrav iznad tvojih bolanih oblakov ti pošiljam :)