Svet
6 ogledov

Putina so izžvižgali

Vladimir Putin
1/2
EPA
Ruski premier Vladimir Putin je po dvoboju med borcema Emelianenkom in Monsonom doživel hladen tuš.

Putin se je udeležil boja med Rusom Fjodorjem Jemeljanenkom in Američanom Jeffom Monsonom, v katerem je slavil prvi. Po končanem boju je premier stopil v ring, da bi čestital zmagovalcu. Ko je Putin spregovoril, je bilo iz občinstva slišati žvižge.

Putinovi privrženci so kasneje trdili, da je občinstvo izžvižgalo poraženega Američana. Direktor stadiona, na katerem se je odvil dvoboj, je pojasnil, da je Američan v tistem trenutku zapustil ring, na kar se je odzvalo občinstvo.

Žvižgi naznanjajo konec ere?

Nasprotniki Kremlja so prepričani, da je dogodek dokaz, da Putinu priljubljenost pada. Viden aktivist in bloger Aleksej Navalnij je na Twitterju zapisal, da dogodek napoveduje "konec ere"
Ruska televizija Channel One je predvajala zgolj tisti del, kjer je slišati aplavz množice, ne pa tudi žvižgov. Necenzurirani posnetek pa je bil vseeno objavljen na spletu.

Vladimir Putin se marca namerava vrniti na predsedniško mesto in v ta namen z Dmitrijem Medvedjevom, ki naj bi zasedel premiersko mesto, obiskujeta številne dogodke in se pojavljata v številnih zanju netipičnih vlogah. Med drugim sta žela pšenico in igrala badminton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.