Svet
12 ogledov

Putinov ukaz, ki Američanom ne bo všeč

Vladimir Putin   EPA
Ruski predsednik Vladimir Putin je obrambnemu ministru Sergeju Šojguju naročil, da mora Rusija zaradi rastočih nesoglasij z Ameriko glede globalne prevlade prioritetno poospešiti svoje jedrsko oboroževanje.

Ruski predsednik Vladimir Putin je na včerajšnjem sestanku z najvišjimi predstavniki obrambnega ministrstva izpostavil, da je potrebno akcije s ciljem povečanja obrambne pripravljenosti Rusije za morebitni napad z jedrskim orožjem prevzetina vseh področjih oboroževanja (zemlja, zrak in morje), poroča Bloomberg.

Rusi obrambni minister Sergej Šojgu je pri tem povedal, da je polovica ruske jedrske oborožitve najnovejše proizvodnje; oborožutev vključuje modern balističneprojektile, najsodobnejša letala in okrepljene kapacitete podmornic, 95 odstotkov jedrskih moči Rusije je v stalni pripravljenosti.

Letos je ruska vojska po njegovih navedbah prejela 35 novih balističnih raket, 1172 sodobnih tankov ter rakete kratkega dosega vrste iskander. Prav tako so deset strateških bombnikov tupoljev opremili z medcelinskimi raketami. To velja tudi za tu-160, ki velja za največje vojaško letalo na svetu. Prav tako naj bi bili v pripravljenosti tudi jedrski podmornici Aleksander Nevski in Vladimir Monomah.

Zaostrovanje

Ruski obrambni minister Šojgu je še potrdil, da je na območju Belgije, Italije, Nizozemske, Nemčije in Turčije okrog 200 ameriških jedrskih letalskih bomb in da je v pripravljenosti tudi 310 letal in pri tem izpostavil, da se na svetu zaostruje vojno-politična situacija, predvsem v Evropi, centralni Aziji in na Bližnjem vzhodu.

Smo priče nenehnega širjenja Nata. V relativno kratkem času je pridobil12 novih članic. Danes se na vstop pripravljajo še Črna gora, Makedonija, Bosna in Hercegovina, Gruzija in Ukrajina,” je izpostavil Šojgu in potrdil, da se bo Rusija v odgovor zagotovo okrepila tudi na jedrskem območju.

Islamska država širi svoj vpliv

Glede posredovanja v Siriji je Šojgu povedal, da je v državi še okrog 60 tisoč teroristov in da obstaja realna bojazen, da svoje delovanje razširijo na območje centralne Azije. V Siriji naj bi obvladovali že okrog 70 odstotkov vsega območja.

Do današnjega dne je rusko letalstvo v Siriji izvedlo kar štiri tisoč napadov na osem tisoč objektov Islamske države in ostalih uporabnikov Asadovega režima.

Ruski predsednik Putin je na sestanku še ukazal vojski,naj odločno ukrepa proti vsem grožnjam v Siriji in naj uničijo vse, kar bi jo lahko ogrožalo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Komentarjev 8
  • alibaba 17:31 14.december 2015.

    Putin je edini na svetu,ki nekaj dela.Vsi ostali samo nekaj tapkajo na mestu in čakajo.Ameri so pa itak glavni podporniki IS.

  • Avatar Lion007
    Lion007 21:38 12.december 2015.

    3. svetovne vojne ne bo, ker nihče nima volje.

  • Avatar Lion007
    Lion007 19:51 12.december 2015.

    Kakšne napake????