Svet
8277 ogledov

Putin voditeljem G7: "Če bi se vi slekli ..."

Vladimir Putin
1/2
Profimedia
Putin je odgovoril voditeljem, ki so se mu posmehovali.

Voditelji ZDA, Anglije, Kanade, Francije, Nemčije, Italije in Japonske so se v nedeljo na srečanju na Bavarskem šalili na račun ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Johnson: "Pokazati jim moramo svoje prsi"

"Jakne gor, jakne dol ..." je v nedeljo dejal britanski premier Boris Johnson med okroglo mizo na vrhu v Nemčiji, kot je razvidno iz videoposnetka, na kar je kanadski premier Justin Trudeau odgovoril: "Počakajmo na sliko,'' Johnson pa je v smehu odvrnil: "Vsi moramo pokazati, da smo bolj neizprosni od Putina."

"Dobili bomo razstavo jezdenja z golimi prsi," je dejal Trudeau.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je rekla: ''O, da! Jezdenje je najboljše," medtem ko je Johnson dodal: "Pokazati jim moramo svoje prsi."

Ameriški predsednik Joe Biden se posmehovanju ni pridružil, vendar je Putina obsodil zaradi zadnjega raketiranja Kijeva.

Putin: ''To bi bil odvraten pogled"

69-letni Vladimir Putin, ki se trenutno nahaja na vrhu v Tadžikistanu, se je na komentarje voditeljev odzval pred novinarji. ''Ne vem natančno, ali so se želeli sleči nad ali pod pasom. V vsakem primeru pa mislim, da bi bil to odvraten pogled," je dejal.

Zatrdil je, da so v nasprotju z njim zahodni voditelji zlorabljajo alkohol in se ne ukvarjajo s športom. Obenem je spomnil na misli ruskega literata Aleksandra Sergejeviča Puškina, ki je dejal, da se '' je lahko človek razumen, a vseeno skrbi za lepoto svojih nohtov'.

Dejal je, da mora človek razvijati telo in dušo v harmoniji. Ob tem je komentiral, da bi morali voditelji začeti delati na sebi. "Vse kolege osebno poznam. Vsi so vodje, zato bi dosegli uspeh, če bi to želeli.''

Putin je tudi zavrnil na obtožbe o namernem napadu na nakupovalno središče v Kremenčuku tudi zanikal, kar je bilo označeno kot teroristični napad in vojni zločin.

Ruskega predsednika so sicer že večkrat fotografirali zgoraj brez. Leta 2018 je pred avstralskimi novinarji dejal, da se mu ''ni treba skrivati.'' "Ko sem na dopustu, ne vidim potrebe po skrivanju za grmovjem in s tem ni nič narobe," je Putin takrat dejal avstralskemu novinarju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
  • munja 17:04 30.junij 2022.

    Katastrofa, kakšne voditelje imamo. Eden bolj neumen od drugega in to potem ponosno kažejo celemu svetu!! Neumnost res ne pozna meja.

  • munja 17:03 30.junij 2022.

    Katastrofa, kakšne voditelje imamo. Eden bolj neumen od drugega in to potem kažejo celemu svetu.

  • bljitva 11:53 30.junij 2022.

    putin je še pa najbl ogaben, tako po izgledu, kot po značaju...