Svet
0 ogledov

Putinova Rusija: "Imamo visoko stopnjo demokracije"

Žurnal24 main
"Z moje perspektive rezultati volitev nedvomno odražajo javno mnenje v državi," pravi ruski premier Vladimir Putin.

Predsednik ruske vlade Vladimir Putin zavrača obtožbe na račun izvedbe parlamentarnih volitev v državi četrtega decembra. Pravi, da rezultati odražajo realno politično stanje. Glede protestov po volitvah je dejal, da "lahko vsak izraža svoje mnenje", a mora ostati v okvirih zakonov.

Opozicijo je sicer obtožil, da je njen glavni cilj predvsem vnaprej zasaditi dvom v predsedniške volitve četrtega marca 2012, na katerih bo sam glavni kandidat. Zato je predlagal, da bi na naslednjih volitvah na vseh voliščih namestili kamere, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Imamo 90 tisoč volišč. Naj država vidi, kaj se dogaja na vsakem od njih. Opozicija bi morala imeti možnost nadzirati vse, kar se dogaja na voliščih," je dejal Putin v prvih odgovorih na vprašanja državljanov v televizijski oddaji. Dodaja: "Z moje perspektive rezultati volitev nedvomno odražajo javno mnenje v državi." Putinovi ratingi priljubljenosti so sicer v zadnjem času strmo padli.

Komentarjev 1
  • privat 08:55 17.december 2011.

    visoko stopnjo demokracije...ja po ruski lestvici!! če jo ocenjujemo po človekovi lestvici od 1-100 je na 100 mestu! pa je res demokracija..ljudje še živijo!!