Svet
54 ogledov

Putinovo maščevanje Hrvaški

vladimir putin EPA
Hrvaška podjetja zbrisali s seznama podjetij, ki lahko hrano uvažajo v Rusijo. Ostali sta le dve podjetji.

Dostop do 145-milijonskega ruskega trga imata po novem le še Podravka in podjetja Sardina z Brača. Rdečo luč za izvoz v Rusijo so po poročanju Jutarnjega lista dobila podjetja Vindija, Koka, Perutnina Ptuj – Pipo iz Čakovca, Belje in PIK Vrbovec, ki sodita v skupino Agrokor. 

Podjetja, ki več kot tri leta niso izvažala v Rusijo, imajo sedaj prepoved izvoza, tista, ki tja niso izvažala več kot leto in pol, pa so suspendirana, to naj bi bila PIK Vrbovec in Vindija. Glavni razlog, da niso izvažali, so sankcije EU proti Rusiji. 

Uradno gre za redno revizijo izdanih dovoljenj za izvoz v Rusijo, a nekateri sogovorniki, ki so ostali anonimni, menijo, da je pri Rusih vse politika. Spomnili so, da je bil hrvaški premier na obisku v Ukrajini in ji ponudil pomoč pri reintegraciji vzhodnega (proruskega) dela države. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 24
  • Zmago 18:27 18.februar 2017.

    Ja JP Morgan, Rothshild,......http://www.dailymotion.com/video/x1k83tb_todoric-poludio-boji-se-svojih-masonskih-sefova-rothschildsa_news

  • privat 17:50 18.februar 2017.

    fantje ..ne grajat toliko hrvate!! oni so saj imeli OLUJO..jeb..teran ali drugo!! vsekakor je treba z hrvati razdeliti stroske OLUJE..in to je to!!

  • Zmago 14:44 18.februar 2017.

    ?? Putin : Obama https://www.youtube.com/watch?v=rjqJ3cDzReA