Svet
21 ogledov

Putinu čestital tudi Türk

Vladimir Putin Reuters
Novemu ruskemu predsedniku čestital tudi slovenski predsednik.

Čestitkam svetovnih politikov ob izvolitvi ruskega premierja Vladimirja Putina za novega predsednika Rusije se je danes pridružil slovenski predsednik Danilo Türk.

"Naj izkoristim to priložnost, da izrazim zadovoljstvo s partnerskimi odnosi med najinima državama in zahvalo za vaš dosedanji prispevek k temu. Veselim se sodelovanja z vami v prizadevanjih za še tesnejše odnose med državama in za konstruktivno sodelovanje pri obravnavi svetovnih izzivov," je v čestitki zapisal Türk.

Protesti zaradi volitev

Medtem je opozicija včeraj protestirala proti ponovni izvolitvi Putina in nepravilnostim, ki naj bi se po podatkih prostovoljnih opazovalcev dogajale na voliščih.

Ruske oblasti so tako na osrednjem moskovskem Puškinovem trgu aretirale približno 250 ljudi. Med njimi tudi znanega blogerja in borca proti korupciji Alekseja Navalnija, vodjo skrajne levice Sergeja Udalcova ter vidnega člana opozicije Iljo Jašina, ki so jih medtem že izpustili. Navalni in Udalcov sta bila ovadena zaradi administrativnih prekrškov, za kar bosta najverjetneje plačala dva tisoč rubljev globe, Jašinu pa grozi 15-dnevna zaporna kazen zaradi neupoštevanja pravil za organizacijo zborovanj.

Nasprotniki tudi v Sankt Peterburgu

Poleg okrog 20 tisoč ljudi, ki so se zbrali v Moskvi, so se Putinovi nasprotniki zbrali tudi v Sankt Peterburgu, kjer je tamkajšnja policija prijela približno 300 ljudi.

Komentarjev 3
  • Malo_vesti 14:43 06.marec 2012.

    Kdo lahko verjame da je Putin v republiki Čečenija dobil 99,76% Moskovsko okrožje 46,95% Povprečje pa 63,6%ni čudno da so demonstracija v Moskvi, Kdo lahko verjame da je v Čečeniji tudi največja udeležba 94,89%Vsi rezultati http://en.rian.ru/infographics/20120304/171705949.html#prenames

  • nostradamus 13:17 06.marec 2012.

    glede samih volitev v rusiji je slepcem jasno da je vse zrezirano do zadnje malenkosti konec koncev bodo rusi to ze sami razcistili ceprav so se od putinove zmage distancirali tudi komunisti v rusiji in zmago oznacili za veliko prevaro ...prikaži več mimogrede ruski trg je ogromen tako kot pravi stolp a stopnja korupcije je ogromna in gdor koli bo ze delal po rusiji bo v glavnem pral denar za rusko mafijo

  • Stolp 12:07 06.marec 2012.

    Morda poteza ni tako sporna, če se zavedamo kakšen velik trg priložnosti je to za Slovenijo. In pa kaj bi bilo sedaj v Rusiji, če ji ne bi vladala trda roka! Spomnimo se kaosa v 90-ih pod liberalnim in rahlo ...prikaži več neopravilno sposobnim Jelcinom.