Svet
10 ogledov

Putinu prestol še vedno diši

Ruski premier Vladimir Putin je izjavil, da namerava ostati v politiki še kar ne Žurnal24 main
Ruski premier Vladimir Putin je izjavil, da namerava ostati v politiki še kar nekaj let, vendar pa ni potrdil, ali se bo leta 2012 znova potegoval za predsedniški položaj.

"Imam le dve možnosti: ali gledam z obrežja, kako voda odteka in kako stvari propadajo, ali pa se angažiram," je dejal Putin. "Jaz se raje angažiram," je dodal.

Ne bosta tekmovala
V Rusiji se glasno ugiba, ali se bo Putin, ki še vedno velja za najvplivnejšega ruskega politika, po izteku mandata Dmitrija Medvedjeva vrnil v Kremelj. 57-letni Putin in 44-letni Medvedjev še nista razkrila, ali bosta kandidirala na predsedniških volitvah leta 2012, sta pa povedala, da se bosta dogovorila, kdo od njiju bo kandidiral in da ne bosta tekmovala drug proti drugemu.

O načrtih za volitve Putin pravi: "Zanimajo me tako kot ... nameraval sem reči 'tako kot vse ljudi', vendar me v resnici zanimajo bolj. Kljub temu iz tega ne delam fetiša," je dodal.

Putin in Medvedjev sta poletje izkoristila tudi za postavljanje pred fotografskimi objektivi. Medtem ko je Medvedjev srkal čaj s pevcem skupine U2 Bonom, je Putin lovil kite na ruskem Daljnem vzhodu.

Putin je v intervjuju, ki ga je imel minuli teden med vožnjo z lado po Sibiriji, dejal, da zgraditi stabilne in uravnotežene države ni tako preprosto kot peči palačinke. "Nekaterim državam tega nikoli ne uspe doseči. V drugih se to vleče desetletja. To ni tako kot peči palačinke," je bil slikovit Putin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.