Svet
8 ogledov

Rabobank zajel požar

(Foto: YouTube)
1/2
Žurnal24 main
Požar je zajel enega od dveh stolpov, ki jih v Utrechtu gradi nizozemska Rabobank. Gasilci so požar pogasili, nastala je velika škoda.

Požar je zgornja nadstropja v stolpnici zajel ponoči, večjo razsežnost pa je dobil, ko je eksplodirala plinska jeklenka. "V trenutku smo zapustili zgradbo in se prepričali, da nihče ni ostal notri. Na srečo nihče ni bil poškodovan," je povedal predstavnik gasilcev. Gašenja so se lotili s sosednje stolpnice.

Vzrok požara za zdaj ni znan, preiskava pa že poteka. Prav tako še ni znano, kakšna je škoda na stolpnici. Predstavnik Rabobanka Rene Loman je dejal, da bodo stroški sanacije najverjetneje zelo visoki.

Rabobank svoj sedež gradi v bližini železniške postaje v Utrechtu, stavba pa naj bi bila vredna okrog 200 milijonov evrov. Zgradba naj bi imela 27 nadstropij, visoka pa naj bi bila kar 105 metrov. Požar bo odprtje, ki je bilo predvideno za sredino prihodnjega leta, najverjetneje zamaknil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.