Svet
21 ogledov

Racije med salafisti

Racije med salafisti Reuters
Nemška policija je preiskala več deset domov skrajnih salafistov. Sumijo jih načrtovanja terorističnih napadov.

Okoli tisoč policistov je v zgodnjih jutranjih urah izvedlo okoli 70 racij v v Hamburgu, Berlinu, na Spodnjem Saškem, v Schleswig-Holsteinu, Hessnu, Severnem Porenju - Vestfaliji in na Bavarskem. Iščejo dokaze, s katerimi bi lahko podprli njihovo prepoved.

Medtem so eno od salafističnih skupin že prepovedali. Gre za skupino Milatu Ibrahim, ki po besedah nemškega notranjega ministra Hans-Petra Friedricha "deluje v nasprotju z nemško ustavo".

Nemške oblasti so delovanje salafistov vzele pod drobnogled po več spopadih s policijo, pripisujejo pa jim tudi odgovornost za napad na frankfurtskem letališču marca lani, ko je moški ustrelil dva ameriška vojaka. Pred napadom naj bi bil izpostavljen salafistični propagandi na spletu.

Po ocenah nemških varnostnih služb v državi živi 130 islamistov, ki bi utegnili izvesti teroristični napad, od tega je 24 salafistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.