Svet
18 ogledov

Računalniško narejen posnetek NLP-ja

Lažni NLP
1/2
Youtube
Režiser Aristomenis "Meni" Tsirbas je naredil film, v katerem je lažno prav vse, od NLP-ja do okolice.

Prejšnji mesec je režiser Aristomenis "Meni" Tsirbas za spletni portal Weird razkril, da posnetek, ki ga je na Youtubu objavil pod naslovom "UFO over Santa Clarita", ni vseboval le lažnega NLP-ja, temveč je bilo lažno vse, kar je bilo prikazano na posnetku. Tako je Tsirbas skupaj s skupino študentov iz šole za vizualne učinke Gnomon naredil video, v katerem je bilo lažno celo jasno modro nebo in avto, ki naj bi ga vozil snemalec. S fotorealistično vizualizacijo so oblikovali prostor, kjer naj bi pristalo njihovo lažno vesoljsko plovilo.

"Video je stoodstoten CGI (op. a.Computer-generated imagery oziroma računalniško ustvarjena podoba). Električni stolpi so narejeni s 3D-geometrijo, nebo pa je narejeno s 3D-kupolo, ki ima teksturo zemljevida. Ta je kombinacija slikarstva, pretočnih oblakov in fotogrametrije," je pojasnil Tsirbas.

V 39 sekundah videa tako ni niti enega detajla, ki ne bi bil proizveden s pomočjo računalnika. Končni izdelek in zakulisje ustvarjanja videa pa si lahko pogledate v priloženih posnetkih.

Komentarjev 1
  • t16 17:05 07.marec 2013.

    zanimivo da se tile NLP-ji ponavadi odločajo za obisk amerike :)))