Svet
9 ogledov

Rad ima YU in sovraži Zahod

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Kako je Pink TV prišel do svetovne ekskluzive: Gadafi ima rad Jugoslavijo in prezira Zahod.

Srbska televizijska hiše Pink TV je včeraj dobila verjetno ta trenutek eno največjih mogočih svetovnih ekskluziv, intervju z libijskim voditeljem Moamerjem Gadafijem, ki so ga povzemale vse večje svetovne agencije.

"Že v soboto bi se moral dobiti z Gadafijem, a so prišle vmes sankcije Varnostnega sveta ZN in so intervju zaradi sestankov v njegovem uradu odpovedali," je za hrvaški spletni portal Index.hr povedal Miodrag Popović, ki je prepričan, da pri Gadafiju bolje "kotirajo" države nekdanje Jugoslavije. 

"Uspeli smo ga dobiti z dobrim delom in zaradi Gibanja neuvrščenih," je dejal. Arabske televizije na čelu z Al Džaziro in Al Arabio so po njegovih besedah centri za plasiranje dezinformacij o stanju v Libiji. "Naša reporterska ekipa je obšla vso prestolnico, normalno smo se gibali, brez policijske grožnje. Naselja, za katera arabske mreže trdijo, da so bombardirana, so v celoti ohranjena, in po mestu ni nikjer konflikotv," je dejal Popović.

Na komentar novinarja Indexa, da zveni kot libijski veleposlanik in ne reporter, je Popović odgovoril: "Ali veste, da ima Libija večji BDP kot Hrvaška, Srbija in vse države regije skupaj? Ali veste, da Gadafi svoje študente v inozemstvu štipendira z 2000 do 2500 dolarji na mesec? Ali veste, da v libijskih bankah ni obresti in da država mladim parom podarja stanovanja?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.