Svet
14777 ogledov

Radar. Voznik bo plačal kar tri tisočake.

Stacionarni radar Nino Verdnik
V radarsko past se je ujel večkrat.

Avstrijski pek je na jutranji poti domov v Celovcu kar 42 dni zaporedoma padel v isto radarsko past. To ga bo stalo kar 3000 evrov. Kot je pojasnil, se je sicer držal omejitve 50 kilometrov na uro, na delu poti pa je omejitev 30 kilometrov na uro. Pek je znak za omejitev spregledal, radar pa je pridno beležil prekoračitve.

Pek Heimo Wallner je za nemški časnik Süddeutsche Zeitung dejal, da je ravno februarja dobil novo zaposlitev v Celovcu in se običajno zjutraj okoli 3. ure vračal domov. Nove poti ni dobro poznal, tako da se je sicer držal običajne omejitve za kraje pri 50 kilometrih na uro. V bližini šole pa je hitrost omejena na 30 kilometrov na uro.

"Znak sem moral spregledati, tako da sem 42 zaporednih delovnih dni peljal prehitro," je pojasnil.

Ob tem ni opazil, da je tam nameščen stacionarni radar. Prvič ga je poslikal marca, na dom pa je prvo pošto dobil šele v sredini maja.

Radarski detektorji Jammer Avto Preizkusili smo ilegalno napravo proti radarjem na cesti

Wallner se sicer zaveda, da je običajno omejitev hitrosti v bližini šol nižja, a na to ni pomislil, ko se je mimo vozil ob 3. uri zjutraj. V Gradcu na primer med počitnicami ne velja omejitev v okolici šol, je pojasnil.

Ker se ni mogel pritožiti na vseh 42 kazni hkrati, ampak bi moral to storiti proti vsaki posamični odločbi, se je temu odpovedal, saj bi ga na koncu zaradi stroškov odvetnika verjetno vse skupaj stalo še več, je povedal. Tako je plačal 3000 evrov, kar je več kot dve plači. "Vsaj za 300 evrov so mi prijazno popustili," se je še pošalil.

Radar merilnik hitrosti Ah, ti redarji Avto Merili bodo z radarjem, za katerega nimajo vseh dokazov, da deluje Radarski detektorji Preizkusili smo ... Avto Testirali smo: ali detektorji proti policijskim radarjev sploh delujejo?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • aba 06:32 23.avgust 2018.

    V Sloveniji bi toliko plačal za enoo prekoračitev! Naši zakonodajalci itak mislijo, da imamo mi plače po 2k kot v Avstriji, folk si pa komaj za jest kupuje (če mora še najemnino in bencin plačevat). V Ljubljani pa Zoken še ...prikaži več služi na ljudeh s stacionarnimi radarji, ki še kar stojijo ovčke uboge.

  • Tadej 15:54 22.avgust 2018.

    To je pa res svinjarija.

  • supreme 15:26 22.avgust 2018.

    Kk BO placal...ce je ze placal?? Neki ne gre skupaj tukaj