Svet
33 ogledov

Radikalnim muslimanom bi odvzel otroke

Boris Johnson EPA
Muslimanske otroke, ki jih starši versko radikalizirajo, bi londonski župan Boris Johnson staršem odvzel.

Muslimanske otroke, ki jih starši versko radikalizirajo, bi morali obravnavati kot žrtve zlorab staršev in tem staršem otroke tudi odvzeti, je prepričan londonski župan Boris Johnson. Po njegovem mnenju bi za te otroke morala poskrbeti država, ki bi preprečila, da bi odrasli v "potencialne morilce in samomorilske napadalce".

To je Johnson zapisal v komentarju za britanski časnik The Daily Telegraph. Na Otoku obstaja nekakšen odpor pred obsojanjem drugih kultur, poleg tega pa je zakonodaja na tem področju precej nejasna. Policija in socialne službe se tako pogosto izogibajo posredovanju, ocenjuje župan.

Radikalizacija kot zloraba

Konservativni politik je sicer priznal, da se problem islamske radikalizacije ne poslabšuje, a poudarja, da kljub temu ni odpravljen. "Glavno vprašanje je, kako preprečiti, da bi mladi podlegli temu groznemu virusu, okužbi z radikalnim islamskim ekstremizmom," je zapisal župan britanske prestolnice.

"Otroka lahko odvzamejo, če je izpostavljen zlorabi ali pornografiji. Ne morejo pa ga odvzeti, če ga vzgajajo s tem nihilističnim pogledom na svet, zaradi česar bi lahko postal morilec," je zatrdil Johnson.

"To je absurdno. Zakoni bi morali radikalizacijo obravnavati kot zlorabo otrok in omogočiti odvzem otrok staršem zaradi njihove lastne in javne varnosti," je zapisal in dodal, da Velika Britanija ne bi smela imeti pomislekov glede posredovanja v načine življenja manjšin.

Komentarjev 6
  • 4krogci 11:14 03.marec 2014.

    kar zatiskaj si oči nekoč boš že spregledala ;)

  • Pepe007 11:11 03.marec 2014.

    Velika Britanija je preko svojega kolonialnega vpliva nekoč obvladovala večji del islamskega sveta. Očitno je predvsem njihovo nekdanje početje zaslužno, da se ti kraji po moralnih normah niso razvili v enaki meri z Evropo. Če takrat niso imeli "prave ...prikaži več rešitve", se bojim, da je tudi danes nimajo in da je bolj pošteno, da so tiho.

  • punca05 11:11 03.marec 2014.

    4krogci...ti si bedak