Svet
25 ogledov

Radioaktivna voda tudi v morje

Fukušima nuklearka jedrska elektrarna Reuters
Po razlitju radioaktivne vode v japonski jedrski elektrarni Fukušima Daiči je voda odtekla tudi v morje.

Iz podjetja Tepco (Tokyo Electric Power Company) so sporočili, da so delavci v jedrski elektrarni zaznali, da je radioaktivna voda razlila tudi v morje. Po prvih poročilih so se razlile štiri tone radioaktivne vode, ki so najverjetneje kontaminirale prst in morebiti tudi podtalnico.

Izlitje se je zgodilo, ko so delavci prečrpavali deževnico iz betonskega žleba v prazen 12-tonski rezervoar, ki je stal na zemlji, so sporočili iz Tepca. Pri tem so delavci odkrili, da se je iz rezervoarja izlivala voda.

Tepco ocenjuje, da je izteklo 430 litrov vode, ki vsebuje radioaktivne delce, pri tem pa ne morejo zanikati možnosti, da je po kanalu odtekla v ocean.

Gre za drugo izlitje v zadnjih nekaj mesecih. Avgusta je namreč voda odtekala iz nekega drugega rezervoarja v Tihi ocean. Jedrska elektrarna se je hudo poškodovala v potresu in cunamiju marca 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.