Svet
21 ogledov

"Raje kot McDonald's jejte rusko hrano"

Britanci bodo s svojimi mobilnimi telefoni lahko plačevali v McDonald'su. (Foto: Žurnal24 main
Glavni ruski zdravstveni inšpektor Genadij Oniščenko se je zelo kritično opredelil do hrane, ki jo v svojih restavracijah ponuja McDonald's. Prebivalcem je tako svetoval, naj raje kot hrano iz omenjene restavracije s hitro prehrano jedo domačo rusko hrano.

"Državljane opozarjam, da burgerji, tudi brez črvov, niso najboljša izbira za prehranjevanje za prebivalce Moskve in Rusije. To ni naša hrana," je dejal Oniščenko, kot poroča Moscow Times.

Prvi zdravstveni inšpektor je ta nasvet izrekel, potem ko je neka ženska v eni izmed McDonald'sovih restavracij ob naročilu McChickna v sendviču našla črva.  Po njegovem mnenju omenjeni sendvič predstavlja pravo sramoto za hrano, poroča Radio Free Europe Radio Liberty.

Hrana iz ameriške verige restavracij s hitro prehrano sicer ni prva, ki jo je doletela kritika ruskega inšpektorja. Pred časom je namreč kritiziral tudi tradicionalne japonske jedi sušije, ukrajinski sir, gruzijsko vino in belorusko mleko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.